Apeldoorn, The Netherlands
Menu
menu

 

 

Vandaag plaatste de Amsterdamse krant AT5 en De Telegraaf het bericht dat Molukse Hooligans van Ajax de Dodenherdenking wilde beveiligen tegen de geplande ‘lawaaidemonstratie’. Dat artikel valt hier te lezen.

Pure leugens volgens mijn bronnen binnen de harde kern van Ajax. Met deze informatie belde ik met de redactie van AT5 en nam het telefonische gesprek op en confronteerde desbetreffende journalist met de leugens die zijn krant verspreid.

Bekijk de video en ik laat je zien hoe een deel van de Nederlandse journalistiek werkt. Waarin bevolkingsgroepen door de welbekende verdeel-en-heers tactieken tegen elkaar worden uitgespeeld als verdienmodel en beïnvloeding van het maatschappelijke debat, met polarisatie als gevolg.

For the record: Er circuleren inderdaad berichten rond dat er Molukse hooligans rondlopen ten tijden van de herdenking. De nuance leg ik uit in het begin van de video. Door de berichtgeving heen prikken is van essentieel belang: Het is geen expliciete Molukse aangelegenheid. De correlatie tussen Molukkers en georganiseerd geweld, dat is het voornaamste punt.

Dat er Molukkers zijn die zich middels geweld willen laten gelden ontken ik niet in de video. Het gaat mij erom dat men zich laat misbruiken en de  media de Molukkers constant, expliciet linken aan fysieke confrontaties.

Een dag later, na mijn confrontatie met AT5, rectificeerde alle kranten het bericht omtrent de Molukse hooligans. Mede doordat de ‘Maluku AFCA’ (harde kern Ajax) een persbericht had geplaatst over de ontstane commotie en leugens van de landelijke media.

 

 

error

Leave a reply