Apeldoorn, The Netherlands
Menu
menu
Geronimo Matulessy

UTRECHT – Een paar honderd extreemrechtse demonstranten kwamen op zondag naar de binnenstad van Utrecht om tegen het asielbeleid en islamisering van Nederland te demonstreren. Het plein op het Vredenburg stond in het teken van een gespannen sfeer. Een tegendemonstratie van antifascistische groeperingen liep bij de eerste spreker uit op ongeregeldheden. De politie arresteerde zo’n 10 relschoppers.

Het Openbaar Ministerie heeft tevens een onderzoek lopen naar de controversiële uitspraken van Pegida-spreker Raffie Chohan. Chohan sprak in haar toespraak de volgende woorden: “De massieve inteelt in de islamitische cultuur brengt vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims.” Volgens haar kunnen moslims om die redenen niet aan de eisen van de arbeidsmarkt voldoen. Chohan sprak ook over de islam als een ‘krankzinnige ideologie’ die een reden is om moslims te verachten en te haten.

In een gesprek dat ik met organisator, en neonazi, Edwin Wagensveld voerde liet de Pegida-voorman optekenen dat deze demonstratie een “succes” was.

PEGIDA1ProtestWEBSITE PEGIDA1ProtestWEBSITE PEGIDA1ProtestWEBSITE-3 PEGIDA1ProtestWEBSITE-4 PEGIDA1ProtestWEBSITE-2 PEGIDA1ProtestWEBSITE-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply